Wednesday, January 10, 2007

Ελληνορθόδοξη Ανατολική ΕΣΗΕΑ

Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι ο Πάνος Σόμπολος. Πρώτος πρόεδρος της «Ενώσεως Συντακτών» υπήρξε ο Ιωάννης Κονδυλάκης. Θεωρώ απαραίτητη αυτή την επισήμανση για να μπορέσει κανείς να κρίνει από πού ξεκίνησε και πού έφτασε η ΕΣΗΕΑ. Ο τέως πρόεδρός της Ν. Κιάος έριξε το γάντι προς όλη τη Δύση το 1999 διακηρύσσοντας ότι έχουμε τα «καλύτερα ΜΜΕ του κόσμου». Ο σημερινός, εκτός από τη δημόσια ομολογία πίστεως του Σώματος, διακηρύσσει ότι οι λειτουργοί των καλύτερων ΜΜΕ του κόσμου έχουν αποστολή να «υπηρετήσου[ν] τη γη με τη βοήθεια των ουρανών». Αυτά τα είπε χαιρετίζοντας εκδήλωση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος που έγινε στον κατάλληλο χώρο, στο Πολεμικό Μουσείο, στις 8.1.2007. Στην εκδήλωση, εκτός του αρχιερέα της ΕΣΗΕΑ Σόμπολου μίλησαν ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Χριστόδουλος και ο διευθυντής του ραδιοσταθμού αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ευρύτερα γνωστός για τις συναλλαγές του με κακοποιό νύχτα στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Μέχρι στιγμής δεν αντέδρασαν σε όσα είπε ο Π. Σόμπολος οι στρατευμένοι «αριστεροί» και αριστεριστές της Διαρκούς Συνόδου (Δ.Σ.) της Ένωσης που τον στηρίζουν. Ελπίζομε ο Χριστόδουλος να ανταποδώσει κόβοντας την πίτα της ελληνορθόδοξης ΕΣΗΕΑ, μοιράζοντας τα κομμάτια κατά το έθιμο: «του Χριστού, του σπιτιού (ευκτήριος οίκος “Η Ένωση των Καλύτερων Συντακτών του Κόσμου”), του πτωχού (τω πνεύματι λειτουργού των καλύτερων ΜΜΕ του κόσμου), του Νοικοκύρη (που ξέρει όσα ο κόσμος όλος), του Τυφλού Αριστερού που Ανέβλεψε κ.λπ.». Οι καλύτεροι αριστεροί του κόσμου υπηρετούν την πίστη τους και τον λαό στα καλύτερα ΜΜΕ του κόσμου.
Ο χαιρετισμός Σόμπολου ήταν ο ακόλουθος:
«Η δημοσιογραφική οικογένεια πιστεύει στο σύνολό της ότι ανήκει στην αγκαλιά της Εκκλησίας και με αυτό το πνεύμα καταθέτουμε τις ευχές μας σ’ αυτή τη συγκέντρωση, που έχει το χαρακτήρα της επικοινωνιακής αποστολής. Όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας, που πραγματοποιεί τη σημερινή εκδήλωση. Και έτσι βρίσκουμε την ευκαιρία, όχι απλώς να καταθέσουμε το πνευματικό μας “παρών”, αλλά να ζητήσουμε τις ευχές της Εκκλησίας από τον προκαθήμενό της και παριστάμενο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χριστόδουλο.
Πιστεύουμε και αγαπάμε την Εκκλησία, την κορυφή της που είναι ο Χριστός και το ανθρώπινο σύνολο που είναι το σώμα της Εκκλησίας. Και με αυτή την πίστη επιτελούμε τη δημοσιογραφική μας αποστολή.
Μακαριώτατε, έχουμε ανάγκη τις ευχές σας για να συνεχίσουμε στον ίδιο δύσκολο δρόμο και όπως λέει και ο ποιητής “να υπηρετήσουμε τη γη με τη βοήθεια των ουρανών”.
Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς, σε όλους τους παρισταμένους, στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και σε όλο το προσωπικό του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος
».

4 comments:

s.frang said...

Αν επιλεγεί ο κ. Σόμπολος (συ-νε-λή-φθη ο δρα-πέ-της των φυ-λα-κών Κερ-κύ-ρας...) για διευθυντής του εκκολαπτόμενου τηλεοπτικού σταθμού του Χριστόδουλου, θα είναι σύμπτωση ή θεία φώτιση;


ΥΓ: Όταν πήγαιναν στο δημοτικό τα παιδιά μου, τους έλεγα να ακούν Σόμπολο για να μάθουν πώς χωρίζονται οι λέξεις σε συλλαβές... :-))

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ said...

Διαπλοκή, διαπλοκή..
Όταν λένε π.χ. όλοι οι δημοσιολογούντες για τα κριτήρια και τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα διέπουν τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, όλοι τους ξέχασαν αυτόματα τα "Εκκλησιαστικά ΑΕΙ", όπου με νόμο του κράτους καταργήθηκε κάθε ακαδημαϊκό έθος για να δημιουργήσουν "οι αντιστασιακοί του θεού' πληρωμένο ιδιωτικό στρατό.

Μαύρος Γάτος said...

Καλησπέρα Μάνο!

Η χαρά του Σόμπολου

ioannisk said...

Όταν διάβαζα το κείμενο αναρωτιόμουνα αν ο Σόμπολος είναι ο γνωστός Σόμπολος της TV. Τα σχόλια μου έλυσαν την απορία.

Με αυτόν Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ η εκδήλωση μου φαίνεται 100% φυσιολογική. Λυπάμαι για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που τον ψήφισαν.