Monday, October 16, 2006

Ο «Κεραυνός» γλείφει όπου έπτυε

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πριν από δυο χρόνια υβριζόταν από τους χριστόδουλους σαν ο «Τούρκος δημόσιος υπάλληλος του νομάρχη Κωνσταντινούπολης», ο «Τούρκος υπήκοος», ο «όμηρος των Τούρκων», ο προκαθήμενος της «μητριάς Εκκλησίας», συναντήθηκε χθες με τον «Αρχιεπίσκοπο Κεραυνό» που θα ελευθέρωνε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά…
Τότε που ο «Κεραυνός» λιθοβολούσε το Φανάρι, οι 41 ιεράρχες του Οικουμενικού θρόνου είχαν αποφασίσει:
«Αποφασίζομεν εν αφάτω θλίψει και οδύνη την διακοπήν της κοινωνίας μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου, διαγραφομένου από των Διπτύχων της καθ’ ημάς Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και μη δυναμένου κοινωνείν μεθ’ ημών». Αφού «από της ανόδου αυτού εις τον Αρχιεπισκοπικόν Θρόνον των Αθηνών πάλιν και πολλάκις προσβάλλει», «ακλήτως δηλαδή και αυθαιρέτως, προβαίνων εις εκλογάς και χειροτονίας Επισκόπων, περιπίπτει εις το βαρύτατον κανονικόν παράπτωμα της υπερορίου και παρ’ ενορίαν ενεργείας εισπηδών εις αλλοτρίας επαρχίας, νοσφιζόμενος και κλέπτων αλλότρια δικαιώματα» και διότι έγινε «αίτιος σκανδαλισμού και διαιρέσεων εν τη Ιεραρχία και τω λαώ».
(Από την απόφαση της Μείζονος Αγίας και Ιεράς Ενδημούσης Συνόδου, Κωνσταντινούπολη 30.4.2004)
Τώρα ο Προκαθήμενος της Ελλάδας της Μελούνας, ο «Αρχιερέας 666944», ανέβασε την παράσταση «Ο Προστάτης του Πατριαρχείου»:
«Θεωρούμε ότι υποδεχόμαστε τον πατέρα του Γένους και παρακαλούμε να θεωρείτε ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θυγατέρα Εκκλησία, η οποία πάντα βρίσκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε κάθε δύσκολη φάση της περιπετειώδους ζωής του. Εδώ να αισθάνεσθε ασφάλεια. Διότι βρίσκεσθε πλησίον ανθρώπων, οι οποίοι και αγαπούν και σέβονται την ιστορία και το Πατριαρχείο».
(Χριστόδουλος προς Βαρθολομαίο, Αθήνα 16.10.2006)
Η... «Κεραυνός» Security προστατεύει το Φανάρι.

1 comment:

Derevirn said...

Περιμέναμε κάτι καλύτερο απο τον μέγιστο οπορτουνιστή;