Tuesday, April 15, 2008

Ολόκληρη η απόφαση της ντροπής

Όπως είχα υποσχεθεί χθες, πληκτρολόγησα και παραθέτω το πλήρες κείμενο του παραληρηματικού ακροδεξιού κηρύγματος του δικαστή Δημητρίου Γαβαλά, την επαίσχυντη δηλαδή δικαστική απόφαση με την οποία ικανοποιεί το αίτημα του Κ. Πλεύρη και διατάσσει προσωρινά την απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές. Ο δικαστής φτάνει στο σημείο να εγκωμιάζει τους Γερμανούς Ναζί! Και να κρίνει με βάση κριτήρια ελληνορθόδοξου ταλιμπάν: «αλήθεια, φως και ζωή είναι μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς ΧΡΙΣΤΟΣ».
Κανείς αρμόδιος μέχρι στιγμής δεν μίλησε. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι τυφλή και κουφή απέναντι σ’ αυτό το εφιαλτικό κρούσμα. Ούτε τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν. Παραθέτω την απόφαση διατηρώντας ασυνταξίες, (αν)ορθογραφία, στίξη, κεφαλαία κ.λπ. Μόνο με μπλε επισημαίνω τα πιο εξωφρενικά σημεία. Αμέσως μετά την ανάρτηση την κοινοποίησα στα κόμματα, στον υπουργό Δικαιοσύνης, σε όλους τους βουλευτές, δημοσιογράφους και φορείς που κατά τη γνώμη μου οφείλουν να αντιδράσουν. Η παρέμβαση αυτή αφιερώνεται στην (και εναγομένη) κυρία Μαριέττα Γιαννάκου με τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο σπίτι της.
Κάντε κλικ εδώ να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση

Και επειδή πολλοί δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να έχει εκδώσει δικαστής τέτοια απόφαση, την παραθέτω ολόκληρη και φωτογραφικά

1 comment:

περιούσιος said...

Κύριε Βασιλάκη,

ο δικαστής κ. Γαβαλάς, που εξέδωσε την απαράδεκτη απόφαση, που διατάσσει την προσωρινή, έστω, απόσυρση του βιβλίου της κας. Σωτηροπούλου από τις σχολικές βιβλιοθήκες είναι σίγουρα τρομερά συντηρητικός σε βαθμό οπισθοδρόμησης, επιπόλαιος, αφού νομιμοποιεί τη λογοκρισία, έστω προσωρινά, ενός βιβλίου και παρανομεί, αφού αποδέχεται ότι ένας αιτών (ο κ. Πλεύρης, εν προκειμένω) υποβάλλει μια αίτηση, χωρίς να έχει έννομο προς τούτο συμφέρον, εκτός αν απέδειξε ο εν λόγω κύριος ότι έχει παιδί, που ακόμα πάει σχολείο και μπορεί να θιγεί από το περιεχόμενο του εν λόγω βιβλίου (αλήθεια, μήπως πρέπει να ψέξουμε και την πολιτεία για το επίπεδο γνώσεων και ετοιμότητος των νομικών συμβούλων της, οι οποίοι δεν σκέφτηκαν να προβάλλουν την ένσταση ελλείψεως εννόμου συμφέροντος του αιτούντος κ. Πλεύρη;) αλλά σε καμμία περίπτωση δεν υμνεί τους Ναζί. Η υποχώρηση των Γερμανών στο ανατολικό μέτωπο άρχισε, πράγματι, μετά την ήττα τους στο Στάλινγκραντ και αυτό δεν αμφισβητείται. Η προβολή αυτού του επιχειρήματος από τον κ. Πλεύρη, προκειμένου να καταδείξει τις πεποιθήσεις του, δεν σημαίνει ότι το επιχείρημα αυτό ανήκει ή το ασπάζονται όσοι ανήκουν στον πολιτικό-ιδεολογικό χώρο, όπου ο κύριος αυτός κινείται. Ψυχραιμία, άλλωστε ο κ. Γαβαλάς έχει πολλά να του προσάψει κανείς αλλά όχι, ελπίζω, φιλοναζισμό.