Sunday, April 20, 2008

Το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Το κύρος της Δικαιοσύνης

* Από την άλλη, έχουμε αποφάσεις όπως αυτή του δικαστή Δημήτρη Γαβαλά που αποφάσισε τις προάλλες ότι πρέπει να αποσυρθεί από τις σχολικές βιβλιοθήκες το βραβευμένο βιβλίο της Ερσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ-Ζαγκ στις νεραντζιές» διότι μεταξύ άλλων «ο αντιχριστιανισμός, ο αντιπατριωτισμός και ο αντικομμουνισμός δεν έχουν θέση στα σχολικά βιβλία», εφόσον «αλήθεια, φως και ζωή είναι μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς ΧΡΙΣΤΟΣ» – και πολλά παρόμοια που δεν με παίρνει ο χώρος να τα καταγράψω αλλά ευτυχώς κάποιοι καλοί τα δημοσίευσαν στη διεύθυνση greek-orthodoxy.blogspot.com ώστε να μπορεί να θαυμάσει ο απανταχού ελληνισμός το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης.
* Ο Δημήτρης Γαβαλάς έχει συντάξει στο κείμενο της απόφασης και πραγματεία στην οποία λύνεται το πρόβλημα του τι είναι πρόοδος για να μη λέει ο κάθε άσχετος ότι δήθεν λόγω της προόδου μπορεί να γράφει ό,τι θέλει η Σωτηροπούλου. Τώρα, λοιπόν, που υπάρχει δικαστική απόφαση για τις αξίες της ζωής και τον ορισμό της προόδου, όποιος λέει άλλα θα καταδικάζεται και αν λέει τα εντελώς αντίθετα θα παλουκώνεται, διότι την εποχή που υπήρχε παλούκωμα οι άνθρωποι ήσαν υπάκουοι· τώρα το καταργήσαμε και ο καθένας γράφει ό,τι κατεβάσει η κούτρα του – «πρόοδος είναι αυτό;» καταπώς είναι και το μότο της απόφασης Γαβαλά στην υπόθεση «Κώστας Πλεύρης κατά 1) Ελληνικού Δημοσίου 2) Μαριέττας Γιαννάκου 3) Γεωργίου Βουλγαράκη».
Μάλιστα: ο γνωστός νεοφασίστας νίκησε το ελληνικό Δημόσιο και δύο υπουργούς, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων απειλείται με απόλυση – μου φαίνεται πως πρόκειται για τον ορισμό της τυφλής, της θεόστραβης δικαιοσύνης.
«ΤΟ ΒΗΜΑ», στήλη «Το επταήμερο του Διόδωρου», 20.4.2008

Έρση Σωτηροπούλου απαντάει σε αυτούς που «απαγόρευσαν» το βιβλίο της στα σχολεία
«Ηθικολογία και πορνογραφία πηγαίνουν χέρι χέρι»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Το ραντεβού μας ήταν στον ήλιο, σ΄ ένα καφενείο που έβλεπε τη Μητρόπολη. Η είδηση που την αφορούσε ήταν μαύρη και μικρή. Ένα μονόστηλο που ανήγγειλε ότι το βιβλίο «Ζιγκ - ζακ στις νεραντζιές» πρέπει να αποσυρθεί από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Ένα έργο που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και το Βραβείο Μυθιστορήματος του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» θεωρήθηκε «πορνογράφημα και χυδαίο» από έναν δικαστή Μονομελούς. Το σκεπτικό της απόφασης σε αφήνει άφωνο: «Κάποτε στην Ελλάδα, με το "εφάπαξ" αγόραζες σπίτι, σήμερα δεν αγοράζεις ούτε την πόρτα του σπιτιού, αυτό είναι πρόοδος;». «Κάποτε οι σύζυγοι δεν χώριζαν μολονότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι, σήμερα χωρίζουν με το παραμικρό. Αυτό είναι πρόοδος;». «Σήμερα όλοι οι "προοδευτικοί", "μοντέρνοι" και "ψευτοκουλτουριάρηδες", μιλάνε απαξιωτικά και περιφρονητικά για τους βασιλείς και τη Βασιλευομένη Δημοκρατία, ενώ επιμελώς αποκρύπτουν ότι τα κράτη με την καλύτερη κοινωνική πολιτική όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι "βασίλεια"...». «Κάποτε οι περισσότεροι νέοι πήγαιναν στην εκκλησία, για να πλησιάσουν την αλήθεια, γιατί αλήθεια, φως και ζωή είναι μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός...».
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου; Λογικά καμιά, είναι όμως τα επιχειρήματα (μερικά- γιατί υπάρχουν και άλλα!) που χρησιμοποίησε ο δικαστής για να κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός δικηγόρου ο οποίος «αγωνίζεται» για να αποσυρθεί το βιβλίο από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Ολόκληρη η απόφαση έχει «αναρτηθεί» ήδη στα blog (εγώ την βρήκα στο http://mvasilakis. blogspot. com) ……
Για τη συνέχεια κάντε κλικ εδώ
«ΤΑ ΝΕΑ», Σαββατοκύριακο 19-20 Απριλίου 2008

Το ζικ-ζακ της λογικής

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή (22.4.2008). Ο Π.Μ. προβάλλει την πτυχή: «Το πρόβλημα της δικαστικής απόφασης όμως δεν είναι οι παρωχημένες αντιλήψεις. Είναι οι παράλογες». Προβάλλει τον εξωφρενικό παραλογισμό όπως προκύπτει από την δικαστική απόφαση και καταλήγει: «Ολα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα μπορεί να τα βρει κάποιος στο Διαδίκτυο (http://greek-orthodoxy.blogspot.com), αλλά το πιο επικίνδυνο πλέον δεν είναι η επιστροφή σε ένα παρωχημένο παρελθόν. Είναι η έλλειψη λογικής που διέπει μια δικαστική απόφαση. Και αν οι αποφάσεις βγαίνουν με τέτοια τεκμηρίωση, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Δικαιοσύνη».

Ο δικαστής Δημήτριος Γαβαλάς παραμένει στη θέση του. Εξακολουθεί να κρίνει ανθρώπους. Ο υπουργός και η ηγεσία της τυφλής Δικαιοσύνης δεν έχουν κρίνει μέχρι στιγμής σκόπιμο να παρέμβουν! Αύριο οι Πλεύρηδες και ορισμένοι ομοϊδεάτες τους δικαστές γιορτάζουν την επέτειο της 21ης Απριλίου.

Επειδή πολλοί δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να έχει εκδώσει δικαστής απόφαση με τέτοιο περιεχόμενο, την παραθέτω ολόκληρη και φωτογραφικά.

No comments: