Thursday, October 12, 2006

Έναντι της Μεγάλης Απάτης των Ταυτοτήτων

Για όλα μίλησε ο συγκυβερνήτης Χριστόδουλος στη συνεδρίαση της «Ιεράς» Συνόδου της 10.10.2006. Για όλα, εκτός από ένα: Τη Μεγάλη Πολιτική Απάτη που διέπραξε παραπλανώντας 3 εκατομμύρια «πλανώμενα πρόβατα» για να υφαρπάξει την υπογραφή τους, να τα φανατίσει και να πουλήσει την ψήφο τους στη «Δεξιά του Κυρίου». Μίλησε διά μακρών για την εξόφληση των γραμματίων έναντι της Μεγάλης Απάτης των Ταυτοτήτων, των μαύρων κινητοποιήσεων 2000-2001. Μίλησε, ο Ευρωλιγούρης, στη γενική συνέλευση των μετόχων της «Ιεράς» Επιχείρησης, για τα ευρωπαϊκά κονδύλια από το Γ΄και Δ΄ ΚΠΣ και τις άλλες υποσχέσεις που έλαβε:
«Κατά την πρόσφατη (30-9-06) επίσκεψίν μου εις τον Πρωθυπουργόν κ. Κ. Καραμανλήν, είχα την ευκαιρίαν να συνομιλήσω μετ’ αυτού διά τα πάγια αιτήματα της Εκκλησίας τα οποία δεν είχουν εισέτι ικανοποιηθή πλήρως. Τα ζητήματα αυτά είναι η ανέγερσις του νέου Διοικητικού μας Κέντρου, η ανέγερσις νέου Μητροπολιτικού ναού, η συμμετοχή της Εκκλησίας εις τα πακέττα Γ΄ και Δ΄ της Ε.Ε., το αναφυέν ζήτημα της παρουσίας των ιερέων στα σχολεία, η θεσμοθέτησις νέων θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά χωρίς να εξαντληθή ο κατάλογος των διακονικών θέσεων, η προώθησις του νομοσχεδίου περί της εκκλ. Δικαιοσύνης, κ.ά. Έλαβον την διαβεβαίωσιν ότι εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μη υπερβαίνοντος τον μήνα Οκτώβριον θα υπάρξουν τελικές προτάσεις της Κυβερνήσεως επί των σημαντικοτέρων εξ αυτών. Παραλλήλως ευχαρίστησα τον κ. Πρωθυπουργόν διά την στάσιν του έναντι της Εκκλησίας κατά την διαδικασίαν αναθεωρήσεως του Συντάγματος, ως και διά την έκδοσιν του νόμου περί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως. [] Η απόκτησις εξ άλλου τηλεοράσεως της Εκκλησίας υπάρχει μεγάλη ελπίς να προκύψει συντόμως ύστερα από συντονισμένες προσπάθειές μας».

Αλλά για τις Ταυτότητες εψέλισε, ανάμεσα σε διάφορες συνωμοσιολογίες, μόνο τη φρασούλα: «το θρήσκευμα διεγράφη εκ των ταυτοτήτων βάσει των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», χωρίς να αναφέρει ότι εξακολουθεί να διεκδικεί την αναγραφή του. Η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και τι πήρε ήταν το κυρίως αντικείμενο της ομιλίας του. Και πήρε πολλά. Εξωφρενικά πολλά.
Αλλά το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες δεν έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον πια γι' αυτόν, και μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον αρχιτέκτονα της Μεγάλης Απάτης.
Ευτυχώς τη Μεγάλη Απάτη υπενθύμισε ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος την επομένη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος» (12/10) διημείφθη μεταξύ τους ο ακόλουθος διάλογος:
Μητροπολίτης Ζακύνθου: «Εγώ πρέπει να σας συγχαρώ γιατί κάνατε στροφή 180 μοιρών για το θέμα των ταυτοτήτων και να συγχαρώ και την κυβέρνηση γιατί ευθυγραμμίστηκε με την κοινωνία. Αυτούς που λυπάμαι είναι αυτούς που ανέβηκαν στο παλκοσένικο και τα 3 εκατομμύρια που υπέγραψαν».
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Έχω θέσει τρεις φορές το θέμα στην κυβέρνηση. Δεν μπορώ κάθε φορά που τους βλέπω να τους το λέω. Έχουμε κι άλλα θέματα. Μου απάντησαν ότι η κυβέρνηση θα δει το θέμα εν καιρώ και θα το λύσει όταν είναι ώριμο».
Αξίζει, με την ευκαιρία, να σημειώσομε και άλλη μια αψιμαχία τους, ενδεικτική για τις μεθόδους του Χριστόδουλου:
Μητροπολίτης Ζακύνθου: «Ποιος θα πληρώσει το 1,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο για τα αυθαίρετα κτίσματα που φτιάχτηκαν στο Διορθόδοξο Κέντρο Πεντέλης;». Ακόμη διερωτήθηκε γιατί, ενώ γίνεται ανάκριση και καλείται ο κ. Δ. Φουρλεμάδης [της «Αλληλεγγύης»], δεν προσέρχεται να καταθέσει.
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Δεν βρίσκεσαι στο απυρόβλητο. Και για σένα έχω στοιχεία στην Αρχιγραμματεία».
Μητροπολίτης Ζακύνθου: «Να τα φέρεις τώρα. Να τα φέρεις αύριο. Όμηρος εγώ δεν γίνομαι για κανέναν και για τίποτε, εκτός αν εννοείς τους παλιούς φακέλους του φίλου και ομοϊδεάτη σου Μιχαλόπουλου, τον οποίον σ’ τον χαρίζω».

Απ’ όλα όσα είπε ο Χριστόδουλος, λες και ξεχάστηκαν τα τρομερά σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν, ανάμεσα στα οποία και οι σεξουαλικές προτιμήσεις και επιδόσεις ιερωμένων, παραθέτω μόνο τούτο:
«Εις τον τομέα της νεολαίας οφείλομεν επείγουσαν αναδιοργάνωσιν του τρόπου εργασίας μας, άλλως θα χάσωμεν τα νέα παιδιά, ενώ φοβούμαι ότι δεν είναι μακράν η ημέρα καθ’ ην δεν θα μας επιτρέπεται η είσοδος εις τα σχολεία. Διό και επαναλαμβάνω την έκκλησίν μου περί ιδρύσεως και λειτουργίας εις όλας τας Ι. Μητροπόλεις Παιδικών Σταθμών καθώς και Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, όπου τούτο είναι δυνατόν, επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά, και τούτο χωρίς να αποψιλώσωμεν τα Κατηχητικά μας σχολεία».


επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά ...

6 comments:

Stathis said...

επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά

Stelios Frang said...

επειδή διά του τρόπου αυτού θα έχομεν εις την διάθεσίν μας αρκετά μικρά παιδιά

Προφανέστατα ενοεί ότι έτσι θα έχει υποψήφιους πελάτες... Πάντως να μην κάνει όνειρα, γιατί όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοι του εκκλησιαστικού μηχανισμού και του ιερατείου είχαν εκκλησιαστική εκπαίδευση, από Καρτέσιο και Βολταίρο, μέχρι Νίτσε (πατέρας ιερέας) και Δαρβίνο (ο ίδιος κληρικός). Όποιος γνωρίσει από κοντά την υποκρισία και την παραπλάνηση, είναι ο πιο σίγουρος αντίπαλος των θεόπληκτων.

roidis said...

ότι και να κάνει ο προκαθήμενος και οι όμοιοί του θα είναι για πάντα ταριχευμένοι στο δόγμα τους. αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, και μάλλον ο Χριστόδουλος, σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι ξέρει ότι πρέπει να καθυστερήσει όσο γίνεται, τις αναπόφευκτες ιστορικές αλλαγές.

Οι ταριχευμένοι βλέπετε δε ανασταίνονται. Το ξέρουν καλά οι λίγοι γνωρίζοντες.

Κάτι ετοιμάζω για ποστ την ερχόμενη Τρίτη, που δεν θα έχει το ύφος μιας απλής καταγγελίας...

gb said...

Ο χρόνος γιατρεύει αλλά και αποκαλύπτει, cui bono-ποιός ωφελείται. Τό άρθρο σου όμως έχει μία αδικαιολόγητη μαύρη τρύπα.
Ο ρόλος των "απελευθερωτών" γύρω από τον Σημίτη.
Αυτοί ποιό ώφελος έχουν; Είναι οι ίδιοι οι οποίοι προεκλογικά και γεναιόδωρα κατήργησαν το φόρο στην εκκλησία με ότι αυτό συνεπάγεται στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική της λειτουργία.
Ρόλοι μοιρασμένοι απο σενάρια με καλό,κακό και άσκημο.
Εν πάσει περιπτώσει δεν νοείται κουρτίνα ή άσυλο κριτικής στον προοδευτικό παράγοντα.

Κλείτωρ said...

ti ωραίο πράγμα ο χριστοδουλος. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του αυτοκαταστρέφεται. Είναι ο γκορμπατσωφ της ορθοδοξίας.

Derevirn said...

Παραπέμπω στο "Root of all Evil?" του Richard Dawkins, και στο κακό που κάνει η κατήχηση στα παιδιά:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4659873880136113631
http://video.google.com/videoplay?docid=-2439999165547892433