Monday, October 02, 2006

Χριστόδουλος: Μάστιγα και του δημόσιου ταμείου

Όχι θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη! Την κατάλληλη στιγμή, εν όψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και ενώ η κυβέρνηση βάλλεται για τις υποθέσεις διαφθοράς (σκάνδαλα «κουμπάρων»), εκμεταλλεύθηκε ο Αγιατολάχ Αθηνών για να προβάλει τις απαιτήσεις της διοικούσας ιεραρχίας της Εκκλησίας. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η υπόθεση των ταυτοτήτων ήταν η Μεγάλη Απάτη: ο αμετανόητος χουντικός στασιαστής επί κυβέρνησης Σημίτη εξακολουθεί να έχει αμνησία για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Το ζητούμενο άλλωστε, η ουσία, είναι το χρήμα, τα εκατομμύρια ευρώ, οι «ιερές» μπίζνες, με αντάλλαγμα τις τσάμπα ψήφους του ποιμνίου. Η «Εκκλησία» του Χριστόδουλου είναι, εκτός των άλλων, και ένας γνωστός για τις επιδόσεις του εκλογικός μηχανισμός ο οποίος κατευθύνει τις ψήφους των θρησκόληπτων στη «Δεξιά του Κυρίου».
Τις μονότονα επαναλαμβανόμενες τυπικές δηλώσεις άλλων καιρών, ότι «η Εκκλησία δεν αναμειγνύεται στην πολιτική», διαδέχθηκε η κυνική παραδοχή: «όπως τόνιζαν εκκλησιαστικές πηγές, μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων της Εκκλησίας, γνωρίζει καλά ότι οι μητροπόλεις και οι ιερείς θα βοηθήσουν τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, αφού έτσι κι αλλιώς τη νιώθουν πιο κοντά στην Εκκλησία από τα άλλα κόμματα».
Ο άπληστος Αγιατολάχ ζήτησε και έλαβε υποσχέσεις από τον Πρωθυπουργό για μητροπολιτικό ναό, συνοδικό μέγαρο, «ιερά» ξενοδοχεία, το ποσό των 253 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, τη μερίδα του λέοντος από τις κρατικές επιδοτήσεις προς την «Αλληλεγγύη» κ.ά. Είμαστε λοιπόν πιο κοντά στην εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους», που δεν πρόλαβαν να ανεγείρουν οι «ελληνοχριστιανοί» δικτάτορες, οι οποίοι σύμφωνα με τον υπηρέτη τους Χριστόδουλο «έγραψαν ιστορία». Ήδη από τον Νοέμβριο του 2004 έχει ψηφιστεί νόμος για φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας, πράγμα που μεταφράζεται στο κολοσσιαίο ποσόν των 850 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με έκθεση την οποία έκανε γνωστή ο Γιάννης Πρετεντέρης στο δελτίο ειδήσεων του Mega (29/9). Μην ανησυχείτε· δεν θα λείψουν αυτά τα ποσά από το δημόσιο ταμείο· η προσήλωση στον «ελληνοχριστιανισμό» θαυματουργεί. Ήδη συνέβη το μέγα «θαύμα» της τεράστιας μεγέθυνσης του ΑΕΠ κατά 25%. Στα φορολογικά έσοδα θα συμβάλουν οι «τελώνες» με εισπράξεις και από τις πόρνες.
Με πρότυπο την κάθαρση του Χριστόδουλου, και η διαφθορά θα παταχθεί και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν. Όπως έγραψε ο Γ. Πρετεντέρης:
«Πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο την περασμένη Παρασκευή. Ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας είναι ο καλύτερος εμπειρογνώμονας σε ζητήματα διαφθοράς και σκανδάλων. Μπροστά στους Γιοσάκηδες, στους Βαβύληδες και στους Παντελεήμονες, οι “Πανάγοι” του Πρωθυπουργού μοιάζουν με μέλη παιδικής χορωδίας. Και ως εκ τούτου οι συμβουλές του Αρχιεπισκόπου για τέτοια πρόσωπα και ανάλογες καταστάσεις μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες» (Το Βήμα, 1/10).
Συνέβησαν πολλά θαύματα τον τελευταίο καιρό. Οι ομολογίες πίστεως των προέδρων των ανωτάτων θεσμών της Δικαιοσύνης. Απετράπησαν οι επικίνδυνοι έλεγχοι στα οικονομικά της Εκκλησίας. Δεν λείπουν βέβαια οι ολιγόπιστοι ή οι άπιστοι που εξακολουθούν να σπέρνουν το δηλητήριο της αμφιβολίας. Λ.χ. Το Βήμα στο ίδιο φύλλο αμφισβητούσε τη θεία ενέργεια ρωτώντας: «Ποιο “άγιο χέρι” παρενέβη την περασμένη Παρασκευή και προτού ολοκληρώσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τον έλεγχο στα οικονομικά της Εκκλησίας;».

Μετά από τα πλουσιοπάροχα ανταλλάγματα έναντι ψήφων, αποθρασυμένη η «Ιερά» Σύνοδος απέστειλε προς την υπουργό Παιδείας επιστολή με την οποία επιμένει στη συνέχιση της εξομολόγησης στα σχολεία. Με το γνωστό θράσος της, εκτός από την περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, καταγγέλλει όσους εκπαιδευτικούς αντιδρούν:
«Ως τυγχάνει γνωστόν εις υμάς, ουδέποτε και υπ’ ουδενός υπήρξεν αντίδρασις δια την τέλεσιν του Ιερού Μυστηρίου εν τοις Σχολείοις, πλην μεμονωμένων προσωπικών διαμαρτυριών ελαχίστων εκπαιδευτικών, επιθυμούντων να εμφανίζονται ως «προοδευτικοί» έστω και αν δια της τοιαύτης συμπεριφοράς αυτών, εν γνώσει των παραβαίνουν το Σύνταγμα, τους Νόμους και το Εθιμικόν Δίκαιον. Αντιθέτως, η συνεργασία των κατά τόπους εκκλησιαστικών αρχών με τας σχολικάς μονάδας, τους Συλλόγους των Καθηγητών, των Γονέων και, εξαιρέτως, τους μαθητάς είναι άψογος, καθ’ όσον το μυστήριον τούτο αποτελεί και μέρος του συνταγματικώς κατωχυρωμένου μαθήματος των Θρησκευτικών, εις το οποίον ο μαθητής δικαιούται να μετέχη γινόμενος δέκτης της εξ αυτού ευεργετικής προς αυτόν δωρεάς και βοηθείας, θείας τε και ανθρωπίνης.»!
Σε μια αξιοπρεπή πολιτεία οι ερωτήσεις που θέτουν οι ρασοφόροι στα παιδιά κατά τη διάρκεια του «μυστηρίου», ιδίως εκείνες που έχουν σχέση με τη σεξουαλικότητά τους, θα έπρεπε να ανησυχούν γονείς και θεσμούς. Ιδίως μετά από όσα πληροφορηθήκαμε την περίοδο των αποκαλύψεων των σκανδάλων πέρυσι. Αν κάποιος ενήλικος πολίτης ρωτήσει ένα παιδί τα ίδια πράγματα, θα κατηγορηθεί για προσπάθεια αποπλάνησης ή ακόμη και για αποπλάνηση ανηλίκου… Όσο για το ποιοι παραβαίνουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, πάει πολύ να παριστάνουν τους τιμητές στασιαστές και χουντίσαντες. Ο νοσταλγός της χούντας που ύψωνε το λάβαρο στην μάυρη σύναξη της πλατείας Συντάγματος στις 21 Ιουνίου 2000 ουρλιάζοντας: «Εώμεν τους νόμους καθεύδειν. Αφήστε τους νόμους να κοιμούνται, ας κοιμηθούν οι νόμοι». Αυτός που ούρλιαζε στις 4 Ιουνίου 2000: «Πάνω από τους νόμους και τα Συντάγματα είναι η Ιστορία, η πραγματικότητα και η βούληση του λαού, ο οποίος δε μπορεί να υποταχθεί σε μια μειοψηφία. Πέραν των συνταγμάτων και των νόμων και πέραν των απόψεων των ελαχίστων υπάρχει η ουσία του πράγματος».
Ωστόσο, όλη η ευθύνη γι’ αυτές τις εξελίξεις ανήκει στους «ψηφολαίμαργους» πολιτικούς. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που πληρώνει ακριβά τις πολιτικές «υπηρεσίες» του Χριστόδουλου, με χρήματα των φορολογουμένων, υπάρχει μια ψοφοδεής αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν τολμά να καταγγείλει ούτε την εις βάρος της απροκάλυπτη συναλλαγή. Όση αμνησία υποκρίνεται ότι έχει ο Χριστόδουλος για την Μεγάλη Απάτη των ταυτοτήτων, άλλη τόση αμνησία παριστάνει ότι έχει το ΠαΣοΚ. Όλοι σχεδόν συμμετέχουν στο ελληνορθόδοξο θέατρο σκιών «Η Μαύρη Ελλάδα».
Την ίδια στιγμή η Ισπανία προχωρεί μπροστά, με την Καθολική Εκκλησία η οποία έχει το γνωστό τρομερό παρελθόν και έχοντας απαλλαγεί την ίδια περίπου εποχή με εμάς από το βάρβαρο φρανκικό καθεστώς τεσσάρων δεκαετιών. Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Θαπατέρο ανακοίνωσε την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης της Εκκλησίας και άλλα μέτρα προς τον πλήρη χωρισμό κράτους-εκκλησίας, χωρίς η καθολική εκκλησία να κάνει πεζοδρομιακές κινητοποιήσεις, «λαοσυνάξεις» με μαύρες σημαίες, δικέφαλους, ψευδοδημοψηφίσματα και άλλες αθλιότητες. Αντιθέτως, οι δικοί μας πολιτικοί, με λίγες τιμητικές εξαιρέσεις, υποκύπτουν στις απαιτήσεις του προστάτη του Βαβύλη, του αμετανόητου προπαγανδιστή του «ελληνοχριστιανισμού» της Χούντας .


Οι ιερείς της Δικαιοσύνης - "Χορωδία δικαστών"!

Ενώπιον της Προέδρου της Βουλής, Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, Συμβούλων Επικρατείας, μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Δικαστικών και Εισαγγελέων, Πρωτοδικών, Εφετών και Αρεοπαγιτών τελέσθηκε [3.10.2006] στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη του δικαστικού σώματος.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι "είστε οι κύριοι εκφραστές της έννοιας του δικαίου από τους οποίους η ευνομούμενη Πολιτεία αναμένει να είναι αδέκαστοι, απροσωπόληπτοι, σώφρονες, απαθείς, αόργητοι, ψύχραιμοι και κυρίως φόβον Θεού έχοντες. Έκλυση ηθών και κοινωνικές αδικίες και πλεονασμός εγκλημάτων και στραγγαλισμός της δικαιοσύνης στα δικαστήρια και καταδυνάστευση των ασθενεστέρων και ατιμωρησία των παραβάσεων του νόμου και επικράτηση υλιστικών αντιλήψεων, επισήμανε, δύναται να οδηγήσουν το έθνος σε πλήρη εξάρθρωση και διάλυση".
"Κοινό μας χρέος είναι να εξαφανίσουμε το ψεύδος και την αδικία", επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ με αφορμή την παρουσία χορωδίας ψαλτών που προέρχονταν από το δικαστικό σώμα, δήλωσε ότι "αυτό αποδεικνύει ότι στο σώμα των δικαστών υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στον Θεό και την Εκκλησία".

3 comments:

Anonymous said...

floga.gr

τύφλα να'χει ο μεσαίωνας

roidis said...

η τελευταία παράγραφος του ποστ δείχνει το μέτρο του παραλόγου που συντελείται σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

οι ευρωλιγούρηδες( λέξη Χριστοδουλική) είναι αυτοί που είναι, αλλά οι επιδοτήσεις, επιδοτήσεις.

ελέω "ελληνοχριστιανοσύνης" (μια εθνική παραλυσία)βάζει στην πάντα τις όποιες κρίσεις του παρελθόντος εφ' όσον πρόκειται για ζεστό χρήμα.

τι έλεγε ο Χριστόδουλος περί του πόσο "άνδρες" είμαστε και "όχι όπως μερικούς ευρωλιγούρηδες;"
(των οποίων πάντως, τα χρήματα τσεπώνουμε...)

η αξιοπρέπεια και τα βρωμερά υποκείμενα.

Derevirn said...

Να δούμε τι άλλο θα καταφέρει αυτό το υποκείμενο...