Wednesday, October 25, 2006

MIA ANAΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μια ανατριχιαστική περίπτωση λογοκρισίας καταγγέλθηκε εις βάρος του Blogme.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.blogme.gr/
ΕΛλάς ΕΛλήνων Ορθοδόξων...

Επειδή αργά το απόγευμα το blogme αναγκάστηκε να αυτολογοκριθεί, μπορείτε να διαβάσετε τι συνέβη στο http://histologion-gr.blogspot.com/2006/10/blogmegr.html Ώσπου να γίνει γνωστό ποιο «δημόσιο πρόσωπο» έκανε τη μήνυση και για ποιο blog, θα οργιάζουν οι φήμες στο Ίντερνετ, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα «δείχνουν» πως πρόκειται για μια «δυνατή κι ελληνική» απάντηση με στόχο σατιρικό blog, όπως φαίνεται από την αυτολογοκριμένη ανακοίνωση του υπεύθυνου του Blogme.

Συμπληρωματικά (28/10):
Ήμουν απ' αυτούς που θεωρώντας έγκυρα αυτά που κατήγγειλε, έσπευσα να συμπαρασταθώ. Ωστόσο, μετά και τη δεύτερη αυτολογοκρισία του, πραγματικά λυπούμαι. Αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα κατήγγειλε, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν κάνει γνωστό το όνομα του μηνυτή και το όνομα του σατιρικού blog, για το περιεχόμενο του οποίου προφανώς ουδεμία ευθύνη φέρει το Blogme. Δηλαδή έχουμε έναν μηνυτή-φάντασμα, ένα υπαίτιο blog-φάντασμα και τις τρομερές καταγγελίες του υπεύθυνου του Blogme. Ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος και εν συνεχεία αυτολογοκρίνεται και ξανα-αυτολογοκρίνεται, αλλά τα ονόματα του μηνυτή και του επίμαχου σατιρικού blog δεν τα κοινοποιεί. Υποθέτω ότι ούτε τον σατιρικό blogger, λόγω του οποίου συνέβησαν όλα, έχει ενημερώσει, γιατί τουλάχιστον αυτός θα έκανε γνωστό το όνομα του μηνυτή.
Ωστόσο, η υπόθεση δεν αφορά μόνο τον υπεύθυνο του Blogme. Αφορά όλους μας και κυρίως τον "υπαίτιο" blogger. Αφορά την υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης, πολύ περισσότερο που, όπως λέει, πρόκειται για σατιρικό blog. Πού θα πάει, θα μάθουμε. Ήδη στο http://old-boy.blogspot.com/2006/10/blog-post_116187810249534670.html κατονομάζεται ο φερόμενος ως μηνυτής. Αν είναι πράγματι αυτός, τότε δεν τίθεται μόνο θέμα ελευθερίας έκφρασης, αλλά αν υπάρχει κράτος δικαίου σ' αυτή τη χώρα όπου ασυδοτούν οι Ελλαδέμπορες. Αν είναι αυτός που κατονομάζει ο old-boy, πρέπει όλοι να αναδημοσιεύσουμε το επίμαχο blog για να μας μηνύσει όλους. Αν είναι αυτός, τότε ο υπεύθυνος του Βlogme δεν αξίζει τη συμπαράστασή μας – άλλωστε δεν κινδυνεύει ο ίδιος καθόλου να καταδικαστεί.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

No comments: