Wednesday, October 04, 2006

Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε σήμερα 4.10.2006 στο blog του κ. Νίκου Δήμου, με αφορμή τις παρεμβάσεις «κουκουλοφόρων» νεοφασιστών για να αντιμετωπίσουν την «πρόκληση» του συγγραφέα να δημοσιεύσει στο blog τον πρόλογό του στο βιβλίο «Η Μάστιγα του Θεού»:

Κύριε Δήμου, ζητώ συγγνώμην που είμαι υποχρεωμένος να καταχραστώ τόσο χώρο. Όμως, με την εμφάνιση οπουδήποτε στο διαδίκτυο του ονόματος Μανώλης Βασιλάκης ή αναφοράς στο βιβλίο «Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» υπάρχουν 5-6 «αυτόκλητοι» ελληνορθόδοξοι νεοφασίστες οι οποίοι αμέσως εξαπολύουν τον οχετό που εκπορεύεται από τη Μονή Πετράκη. (Ένας από δαύτους, με την κουκούλα «Ελλην», έχει blog για την αποκατάσταση της μνήμης των Ταγμάτων Ασφαλείας, δηλαδή των χιτλερικών «Γερμανοτσολιάδων» ή «Ταγματαλητών», κάποιος υπογράφει σαν «τουρκοφάγοσ» κ.λπ.).
Στόχος του Χριστόδουλου και των εν λόγω ευλαβών «οργάνων» δεν είναι φυσικά η αναίρεση οποιουδήποτε σημείου του βιβλίου, αλλά η λασπολογία, ότι τάχα συκοφαντώ τον «μακαριώτατο» πολιτικό ηγέτη της Ακροδεξιάς Πάσης. Κανείς, όμως, πουθενά, ούτε ο ίδιος ο Χριστόδουλος ούτε και το δεξί του χέρι αρχιμ. Επιφάνιος (αυτός με τα ραντεβού με τον φυγόδικο κακοποιό νύχτα στην Κουμουνδούρου) ούτε ο επίσης χουντίσας Άνθιμος με τον οποίο ασχολούμαι εκτενώς, ούτε οι «κουκουλοφόροι» που έχουν ξαμοληθεί στο διαδίκτυο, κανείς δεν αναιρεί ούτε μία (1) φράση από το βιβλίο μου. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στην τάδε σελίδα γράφω ψέματα ή ανακρίβειες. Ότι δεν είναι λόγια του Αρχιεπισκόπου όσα παραθέτω εντός εισαγωγικών. Προκαλώ τον οιονδήποτε να βρει μια φράση ανακριβή (όχι βέβαια τους άνανδρους «κουκουλοφόρους» που εκτελούν «εθνική αποστολή» – άραγε τους έχει δώσει «συστατήριο επιστολή» ή «ρασοευχή» ο Χριστόδουλος;). Μπορεί κανείς από τους καντηλανάφτες Χριστόδουλου να βρει μια φράση ψεύτικη ή συκοφαντική για τον πολιτικό ηγέτη τους στις 666 σελίδες της «Μάστιγας του Θεού»;
Εκεί χαρακτηρίζω την υπόθεση των ταυτοτήτων με την έκφραση «Η Μεγάλη Απάτη». Ναι, ήταν μια τρομερή Απάτη του Χριστόδουλου. Μπορεί κανείς να απαντήσει γιατί μετά την εκλογική νίκη της «Δεξιάς του Κυρίου» δεν έθεσε ξανά το «εθνικό θέμα» των ταυτοτήτων, αφού αναστάτωσε επί δύο χρόνια τη χώρα με λαοσυνάξεις, κατεβάζοντας το ποίμνιο στο πεζοδρόμιο, με ψευτοδημοψηφίσματα, παντός είδους ύβρεις για το Σύνταγμα και τους νόμους («να κοιμηθούν οι νόμοι») κ.λπ.;
Κάποιος έγραψε ότι κακώς ο κ. Νίκος Δήμου και άλλοι θυμίζουν το χουντικό παρελθόν του. Όμως δεν είναι από το χουντικό παρελθόν του η προς Παττακόν πρόσφατη γλοιώδης επιστολή του (με την προσφώνηση «Στρατηγέ»), εγκωμιάζοντας «το ανυπόκριτο πατριωτικό φρόνημά» του και γράφοντας ότι «υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία». Είναι από το παρόν: την έστειλε τον Μάιο του 2001. Ο «ελληνοχριστιανισμός» ή «ελληνορθοδοξία» που προπαγανδίζει ο Χριστόδουλος είναι το έμβλημα της ιδεολογίας της χούντας που προβάλλει σχεδόν σε κάθε κήρυγμά του. Είναι αμετανόητος.
Δεν «συκοφαντώ» όμως μόνον εγώ τον κ. Χριστόδουλο. Στον κύκλο των «συκοφαντών» του συγκαταλέγονται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος («εισπηδών, νοσφιζόμενος, κλέπτων» κ.ά. είπε για τον επίδοξο «μοιτραλοία» Χριστόδουλο) και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες εδήλωσε: «Εγώ δεν περίμενα να βγάλουν το βιβλίο “Μάστιγα του Θεού” για να δω ποιος είναι ο Χριστόδουλος. Τον είχα ανακαλύψει από τον Βόλο» (συνέντευξη στο «Βήμα», 23.9.2006). Τον «συκοφάντησαν» επίσης μαζί μου, τη σημαδιακή ημερομηνία 6.6.06, οι κ. Λ. Κύρκος, Στέφανος Μάνος, Ν. Σηφουνάκης, Μ. Σταθόπουλος και Ρ. Σωμερίτης. Ναι, θα μείνει αξέχαστη αυτή η σημαδιακή ημερομηνία, στους μεγαλεμπόρους της δεισιδαιμονίας και στον μέγιστο αυτών Χριστόδουλο που έγραφε διατριβές εξαπατώντας τους αφελείς περί του «σφραγίσματος του Αντιχρίστου», ενώ όπως φωτογραφικά δημοσίευσα στην 666η σελίδα του βιβλίου η δική του ταυτότητα φέρει τον αριθμό 666 944 επί 42 χρόνια. Το έκανα για να «συκοφαντήσω» τον εντιμότατο πολέμιο του «Σατανά-666» Χριστόδουλο.
«Συκοφαντώ» όμως όχι μόνο αυτόν αλλά και τις ιδεοληψίες που προπαγανδίζει, ήδη από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, προτάσσοντας τις άγνωστες αγορεύσεις προ 100 ετών του «αναθεματισμένου» Ελευθερίου Βενιζέλου περί «ελληνορθοδοξίας», «επικρατούσας θρησκείας», «ελευθεροθρησκίας» κ.λπ. Όποιος δημοκρατικός πολίτης κάνει τον κόπο να διαβάσει τις απόψεις του Ελ. Βενιζέλου γι’ αυτά τα θέματα αισθάνεται θλίψη που εκατό χρόνια μετά συζητούμε τα ίδια πράγματα. Κάνω έκκληση να διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες της απόψεις του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν χρειάζεται κάποιος να αγοράσει το βιβλίο για να τις διαβάσει. Μπορεί να τις βρει στο
http://mvasilakis.blogspot.com/2006_07_01_mvasilakis_archive.html.
Κι όχι μόνο να τις διαβάσουν, αλλά και να τις διαδώσουν. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το πιο «συκοφαντικό» για την «ελληνορθοδοξία» σημείο του βιβλίου, από τον πλέον εξέχοντα «συκοφάντη» του «ελληνοχριστιανισμού» Ελευθέριο Βενιζέλο…

Αλλά η ουσία για τον Χριστόδουλο, σήμερα, είναι αυτό που περιγράφει ο κ. Δήμου: το χρήμα. Προκειμένου για ποσά της τάξεως των 253 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια ή για τα 850 εκατ. ευρώ από τις φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας με νόμο, αδιαφορεί και για την «τσόχα». Τον ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Το ιερό χρήμα! Έστω χωρίς «τσόχα». Ούτως ή άλλως είναι πολλά τα λεφτά για να μην ακούγεται ο ήχος του χρήματος. Και η «τσόχα» που θα κάλυπτε τόσο χρήμα κοστίζει. Ο Βασιλάκης ή ο κ. Δήμου ή όποιον άλλον έχει βρίσει σαν «ευρωλιγούρη» ή «γραικύλο» δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τις Βρυξέλλες. Πραγματικά ευρωλιγούρης είναι ο εθνικός υβριστής Χριστόδουλος.
Έγραψα όμως πολλά. Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι μέχρι στιγμής ο μόνος Έλληνας ο οποίος διαθέτει Τίτλο Τιμής τον οποίο μου απένειμε η Αρχιεπισκοπή στις 13.6.2006:

«ΣΧΟΛΙΟ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Για μια ακόμη φορά στερούνται ερείσματος και σοβαρότητας τα όσα επικαλείται ο κατεξοχήν υβριστής του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Ελληνοχριστιανισμού, εν γένει, συγγραφεύς, το ποιόν του οποίου εξετέθη αναλυτικά στα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου. Αδίκως μοχθείς δια νέων ύβρεων να διαφημίσει το επιτηδευμένο, απαράδεκτο συγγραφικό πόνημά του. Μαθήματα «ελληνοχριστιανισμού» (κατά του οποίου καταφέρεται ο συγγραφεύς) και δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι καλό να δίνουν όσοι σέβονται και ασπάζονται και το ένα και το άλλο. Την καλύτερη απάντηση προς τον ίδιο αλλά και τους άλλους προοδευτικούς την έχουν δώσει επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων και των επιστημών.»

Τα «πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου» ήσαν από τις φυλλάδες του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, τον «Στόχο», τη «Χρυσή Αυγή», την «Άλφα 1» του ΛΑ.Ο.Σ. και το «Παρόν» του ευσεβούς πατριάρχη του νεοαυριανισμού Μάκη Κουρή.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Μανώλης Βασιλάκης

ΥΓ. Ο κ. Λεωνίδας Κύρκος είπε στις 6.6.06 ότι ο Χριστόδουλος θα μείνει στην Ιστορία σαν ο «Αρχιερέας του Σκότους». Νομίζω ότι θα μείνει και σαν ο «Αρχιερέας της Λάσπης».

1 comment:

Agobooks said...

Κύριε Βασιλάκη!
Σας συγχαίρω για το θάρρος, το κουράγιο και την καθαρή σας σκέψη!
Στην σημερινή κοινωνία, φωνές σαν και τη δίκη σας, σπανίζουν.
Συνήθως, τις καλύπτουν τα αυτά των ‘’εθνικοελευθερωτών!’’
Εύγε!